Pappersberget… (aka Det pappers(s)lösa(nde) samhället och lösning hos oss! ;) )

Det papperslösa kontoret var sånt som jag läste som 10-åring i tidningen Elektronikvärlden och hör fortfarande det uttrycket nämnas i diverse olika forum, men då sker det mestadels ironiskt. Det går inte att göra så mycket åt den idiotiska administration som finns runt om i samhället men här hemma har vi gjort radikala förändringar åtminstone om man jämför hur vi hade det för något år sen. Vi blev less all reklam som kom i brevlådan så hustrun fick texta Ingen Reklam på brevlådan. Dock är det ibland en del utdelare som inte förstår vad det betyder så det dyker upp lite otyg då och då, men det är inte så att man måste gå till pappersåtvinningen varje vecka så det är betydligt bättre.

Vi har dessutom försökt att få majoriteten av räkningar automatiserade genom autogiro eller om det ej går e-faktura. De räkningar som inte går att lösa på annat sätt än att få dem i brevlådan tas itu minuten efter att posten är inhämtad, genom att starta upp bankappen och scanna räkningen, lägga den för betalning rätt datum, skicka iväg den och sen riva sönder räkningen och kasta bort kuvertet i brännbart och räkningen i pappersinsamlingen så är den distraktionen borta.

Övriga papper har vi i ett 3 mappar:

En för giltiga garantibevis som rensas årligen.

En för papper som är viktiga, typ försäkringar, bankpapper etc och slutligen:

Ett för övriga papper, typ betyg, licensintyg och sånt som måste sparas typ länge.

Dessa tre mappar ligger dessutom på samma ställe och inte utspritt i huset så både jag och hustrun vet vart de finns. Enkelt och överskådligt och dessutom något som går fort att sortera om då man får nya försäkringspapper etc.