Är det rent av datorn som äter tid?

Jag har massor av intressanta projekt jag vill göra, och då jag får tid över så lägger jag ner tiden på att kolla upp vilket projekt jag vill ägna mig åt. Detta ger allt som oftast en sorts tillfredsställelse om att ”nu, nu är det startat”, fast det i själva verket inte lämnat planerings och förberedelsefasen vilket i sin tur, rent krasst, blir att inget alls blivit gjort.

Det jag har märkt är att när jag skriver listor på vanligt papper med en penna över saker jag vill / bör göra så är det lättare att inte ”planera ihjäl” tiden utan det resulterar i att något arbete faktiskt blir gjort.

Det finns ju ett sätt att ta reda på det och det är ju att lämna datorn utanför planeringsarbetet och istället använda den då det behövs. Jag har ju inte tillgång till varken intressanta forum, Facebook, Twitter, eller något annat som tar tid då jag sitter framför mitt anteckningsblock så, det och en timer får bli melodin, åtminstone på prov…