Saker som lämnat hemmet…

Jag har kommit underfund med hur jag fungerar i vissa fall och det är att sätta igång prylar. Sen då de är igång så tappar jag mitt intresse för dem. Bland annat fick jag ett sug för att ta upp min kärlek till Atari STs så jag fick faktist tag på mina gamla kärlekar, utrustade dem med floppyemulator, tweakade igång dem och njae, sen tog de plats så jag sålde dem igen.

Samma var det med min drömsampler, Roland S-330n. En hemlig ungdomsförälskelse som funnits sedan jag läste en gammal engelsk musiktidning och såg att Dream Warriors gamla skiva My definition var gjord i stort sett uteslutande med denna sampler. Jag köpte den, samplade lite grann, fick igång den med en bildskärm och sen…tog den plats så jag sålde den.

Detta har hänt med min Akai S950, S1000, Roland D-50, Yamaha DX-7, Korg M1 etc. De får lite kärlek i väldigt intensiva timmar/dagar och sen så är de inte lika kul igen.

Precis samma sak hände med min near-mint Technics SL-1210 och vinylsamlingen. Insåg att jag föredrar musik på CD så jag skickade iväg både spelare och vinylen till olika nya ägare.

Tror att det viktiga för mig är att de saker jag omger mig med ger mig inspiration och glädje så att de inte bara blir ytterligare krafttjuvar som kräver uppskattning och energi, trots att det eg inte finns över så mycket sånt till saker som ”kanske” blir roliga eller inte.

Ska nog ta tag i mina metrar med rollspel och gå igenom dessa enligt samma metod, samt även lite andra samlingar jag har kvar.