F.o.m.o?

F.o.m.o är en förkortning som betyder Fear of missing Out. Alltså rädslan att missa viktig information. Har efter min rensning av sociala medier märkt hur lite jag missar men hur mycket muskelminnet skriver in facebook, Twitter, etc i sökfältet när jag är vid datorn. Rätt intressant.

En annan reflektion är att internet under åren man använt det ofta har blivit mindre, genom att man som bara tittar på sina 10-15 sidor, en 10-15 gånger per dag. En rätt liten del av information som man dumsurfar mot. Kanske räcker det att kolla på dessa sidor en gång om dagen, för det är ju inte riktigt någon livsomvälvande som händer och gör det det lär jag bli varse om det ändå.

Nä, städa i livet bland onödigheter känns sunt, och jag ska även städa bort nyhetssidorna. Totalt onödigt. Klarar mitt nyhetsbehov med text-tvappen, för det är komprimerade nyheter utan att veta vad diverse kändisar gör eller inte gör.