Skapa musik men för vem?

Jag har suttit och gjort musik i min kammare i snart 30 år. Oftast blir det inte något annat än en fyra takters loop, men ibland så kokar jag ihop hela låtar, och när det sker så är det oftast något som tar typ 1h från start till slut. Då jag tagit bort mina sociala medier så finns det inte längre någon plats att posta resultatet på, men samtidigt om jag vänder på det så har jag alltid gjort musik för min egen skull rent själviskt.

Att det sen blivit någon demolåt till Audiorealisms ABL3, ett par remixsläpp tillsammans med en gammal samarbetspartner, ett rollspelssoundtrack, några spår på min bandcampsida och lite annat smått och gott är väl kanske bara en liten bonus, eller misstag i processen, vad vet jag?

Värt att tilläggas är dock att det som jag skapat mottagits väl av de som hört på det jag gjort så kanske börjar det vara läge att antingen lägga i en högre växel eller sälja alla apparater och införskaffa mig ett piano istället och verkligen sitta i kammaren och spela. Jag får fundera på det helt enkelt.

Samtidigt så har jag tilldelats en allt för hög grad av självkritik vilket gör att jag ytterst sällan blir nöjd med saker jag gjort, och detta resulterar mest i att det mesta ej duger i mina ögon. Jag tror att jag måste börja leva efter devisen ”Done is better than perfect”. Om inte annat än för att fylla min egen spellista med färdiga låtar.

Jag gör ju min musik i första hand för mig själv och blir glad av processen av att skapa så jag behöver nog ta mig i kragen, sätta upp lite mål för skapandet och sen börja agera därefter.

Kanske skulle jag dra igång en egen liten skivetikett rent av? Tål att funderas på. 🙂